Jan Noordhuis Ine Koopmans Galerie aan Zee
Kunst in opdracht Route beschrijving Links Contact

Ine Koopmans - Biografie

Aanvankelijk begonnen als textielkunstenaar ontwikkelde mijn werk zich op stormachtige wijze, mede door een verblijf van een jaar in de Verenigde Staten, waar ik tal van nieuwe impressies opdeed en nieuwe technieken in mijn werk ontwikkelde. Na een periode van monumentale wandapplicaties en textiel objecten wilde ik andere technieken uitproberen en nieuwe wegen bewandelen. Ik werkte met zijde, glas in lood en verdiepte me in keramische technieken, uiteindelijk koos ik voor ruimtelijk werk en begon meer en meer te boetseren in was en klei dat ik liet gieten in brons. Naast mijn ruimtelijk werk ben ik altijd blijven schilderen. In mijn schilderwerk geef ik een eigentijdse weergave van impressies, die te maken hebben met het leven, met gevoelens en emoties en die soms een ingehouden dreiging uitstralen, net zoals de tijd waarin wij leven. Bij mijn beelden werk ik meer figuratief waarbij het lichaam of de onderdelen daarvan hun taal spreken en de mens met zijn emoties centraal staat. Geabstraheerde dierfiguren, koeien en paarden, zijn ook een geliefd onderwerp. Ook werk ik in opdracht van particulieren en bedrijven, waarbij ik het leuk vind me in de bedrijfsfilosofie te verdiepen en zo een kunstwerk of relatiegeschenk te ontwerpen wat toegesneden is op het bedrijf of de doelgroep van het betreffende bedrijf.

Samen met mijn partner en collega Jan Noordhuis organiseer ik workshops en doe dagen voor bedrijven, waarbij te denken valt aan teambuilding of het vervaardigen van een kunstwerk voor een bedrijf tijdens een symposium. Ook verzorgen wij workshops in ons atelier (schilderen in olieverf, aquarel, etsen, encaustic art enz.)

Ons werk is te zien in Galerie aan Zee, onze huisgalerie en beeldentuin, waar wij van tijd tot tijd ook gastexposanten ontvangen.


Copyright © 2005 Galerie aan Zee - Webdesign by DeepSea.nl